Aki húsvéti, illetve tavaszi-torta ötleteket keres, látogasson el a következő linkre, ahol a tavaszi-torta versenyre nevezett torták galériája látható. Nevezni sajnos csak Németországból lehet, maximum még a hétvégén.

A fotóra, vagy ide kattintva érhető el a galéria:

http://www.torten-kram.eu/epages/62737572.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/62737572/Categories/Bildergalerie

Meg kell, hogy mondjam, van néhány fantasztikus alkotás, és annyira jó ötletek!



Közeledik a Húsvét. Torták, muffinok, kekszek, igazán egyedi ötletek cserélnek gazdát ilyenkor.

Ezúttal egy muffint találtam nektek, amit kekszből készült nyuszifülekkel dekorálhattok.



A keksz elkészítése még az egyszerűbb feladat, na de mi jön ezután?

A fotókra, vagy az alábbi linkre kattintva pontos leírást kaptok fotókkal díszítve.

http://www.sweetsugarbelle.com/blog/2011/03/bunny-ear-cupcake-toppers/

Hamarosan pedig felteszem a keksz receptjét és a tökéletes icing receptjét is, amit itt használhattok, amennyiben az angol nyelv gondot okozna.

Sok sikert mindenkinek!

Már elég régóta népszerű a topsy-turvy torta, ami igazából egy össze-vissza pakolt torta látszatát kelti.



Valahogy így alakul a torta, de a fotókra kattintva megnézheted, hogyan készülnek az egyes szintek ehhez az "összevissza" tortához.


Annyit beszéltetek mostanában a Feketeerdő tortáról a neten, hogy kedvet kaptam elkészíteni. Még sosem csináktam, de elvileg szeretem.
Így kezdődött az egész. Természetesen most sem az lett a vége, amit eredetileg akartam. Sütés előtt találtam egy piskóta receptet, amit ki akartam próbálni, és meg kell mondjam, azóta ezt használom. Plusz a gyerekek miatt nem meggyet, hanem cseresznyét vettem, így a torta végülis cseresznyés finomság lett.
S valóban finom lett. Állítólag ez volt eddig a legfinomabb tortám.
Persze, ezt így szokták megemlíteni: "Ez volt eddig a legfinomabb tortád, a madártejes, maszkarponés és csokis mellett..."

Nagyon könnyű lett, szinte omlott a számban a süti. A piskóta eszméletlen, a krém pedig telitalálat annak, aki nem akar kifeküdni, miután megevett egy szelet tortát. Nagyon kellemes, nem töményen édes, sőt!

Így készítettem a piskótát: (azaz kettőt is készítettem, mert nagyon magas tortát szerettem volna). A piskótát egyébként több oldalon is felfedeztem már (pl a Homoktortán, és a Kiskuktán is... stb...stb...)
Hozzávalók egy piskótához - 26 cm-es formában készült:

- 280 g cukor
- 350 g liszt
- 1,5 dl tej
- 4 tojás
- 1,5 dl olaj
- 1 csomag sütőpor

Elsőként felvertem a tojásfehérjét 80 g cukorral kemény habbá. Ezután a sárgáját a maradék 200 g cukorral, a tejjel és az olajjal, csak annyira, hogy elvegyüljenek rendesen. Ezután beleszitáltam a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan átkevertem kanállal (fakanál, ilyesmi), majd a keverőgéppel is, hogy jól összeálljon az egész. Végül hozzáadtam apránként a tojásfehérjés habot, de ezt már csak kézi habverővel, óvatosan kevertem el apránként hozzáadva.
Azután mehet a sütőpapír a tortalap aljára, a tészta pedig a tortaformába.
Előmelegített sütőben minimum 45 percig sütöttem, légkeveréssel, 165 fokon.

Elvileg a Feketeerdő tortához kakaós piskóta kell, éppen ezért sem lett ez végül Feketeerdő.
A krémet pedig Tortaimádó oldaláról halásztam, de számtalan egyéb variáció található a neten. Ahogy láttam mind ehhez hasonló.

Cseresznyés (vagy Meggyes) töltelék:

3 dl cseresznyelé (a befőtt leve)
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg cseresznyebefőtt
6 dkg cukor


Tejszínes töltelék:

6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 púpozott evőkanál zselatinpor


Elkészítés:

A két piskótát egyenként 2  lapra szeljük, meglocsoljuk a cseresznye (vagy meggy) levével.
A cseresznyelevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a cseresznyét.
A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kissé lehűtjük kevergetve. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint.
A tésztára kenjük a cseresznyés  krémet, erre a tejszínhab kerül, így töltjük meg három sorban a tortát.

Nagyon finom lett komolyan! Nem rajongok annyira a gyümölcsös tortákért, de ez a torta tutira nem tett jót a diétámnak. Tömtem magamba:)




Rengetegen vannak, akik belekóstolnak a tortadíszítésbe, majd az apró, majd egyre nagyobb sikerélmények után a tortadíszítés igazi hobbivá növi ki magát. Általában a családtagokon, rokonokon, szomszédokon gyakorlatoznak, illetve nekik készítenek tortákat mindenféle alkalmakra. A szomszédok fontos láncszemek, hiszen nem árt, hogyha jó kapcsolatban vagyunk velük mielőtt saját üzletet indítanánk be a lakásunkban, nehogy problémát jelentsen, hogy esetleg egyre több idegen jelenik meg nálunk, amikor tortát rendelnek, illetve jönnek a elkészült süteményért. Amennyiben havonta maximum 4-5 darab születésnapi tortát készítesz el, az szinte hobbiként funkcionál, így maradjon is az.

Azonban több torta esetén, hetente 3-4, vagy még több is, ez szinte már maga egy vállalkozás, és ilyenkor nem árt, hogyha hivatalos keretek között csinálod tovább.
Mindenhol más az egészségügyi követelmény, így ezt mindenképpen pontosítsd Közegészségügyi hivatalnál, mielőtt bármibe belekezdenél.

Az biztos, hogy a tortáid készítéséhez rendelkezned kell egy külön konyhával, tehát nem abban a konyhában készítheted a tortáidat, ahol a család is járkál, ami a családi konyha, hanem kell, hogy legyen egy felszerelt külön honyhád.

Például van, aki a garázst alakította át konyhává, nekem az egyik pincehelyiségben lesz majd egyszer a “munkahelyem”, és így tovább. Rendszeresen jártam korábban egy pizzériába, amit például egy gépkocsiszerelő műhelyből alakítottak át. Kicsit nagy váltás, de jobban bejött nekik.

Mivel egyéni vállalkozásról beszélünk, ezért természetesen nem kell minden olyan követelménynek megfelelned, mint például, ha nyitnál egy komplett cukrászdát, de mivel igen ritka az ilyesmi vállalkozás, biztosan nehéz lesz, mire pontosan meg fogod kapni a követelmények listáját, hiszen nem sokszor találkoztak még ilyen kéréssel. Éppen ezért fontos, hogy attól függetlenül, amit itt olvasol, mindenképpen kérdezz utána a megfelelő szerveknél!!!

Feltüntetem azt is, milyen követelményekkel jár egy cukrászda indítása, hogy maximálisan képben legyél.

A következőkben elsőként is elolvashatod, amire mindenképpen szükséged lesz:

 Bejegyzett Kft., illetve Bt., vagy Vállalkozói igazolvány, majd az ehhez szükséges szakemberek (pl: könyvelő, ügyvéd)

- Üzleti terv készítése
A bejegyzés sokkal bővebb, de még nem tudtam befejezni a teljes anyagot, így addig is, amíg ezt kiegészítem, kérlek látogassatok el a következő oldalakra, ahol a lényeg található (magyarul), azaz milyen higiéniai követelményeknek kell megfelelned.: (Hamarosan pedig ez a bejegyzés is kiegészül, és egy helyen lesz a teljes anyag a követelményekről)

- Élelmiszer-biztonsági rendszerek (HACCP) tanúsítása, igazolása: http://www.mszt.hu/tanusitas/iso22000.html
- Fogyasztóvédelmi előírások: http://www.pekforum.hu/hirek.php?id=28
Ez a cég pedig arra szakosodott, hogy mindenben segítenek azoknak, akik bármilyen élelmiszerrel foglalkozó vállalkozást szeretnének indítani. Sőt, rengeteg intéznivalót magukra is vállalnak:
Az élelmiszeres Vállalkozók segítője! (Create 2000 Kft.): http://www.tanacsadoi-segitseg.shp.hu/hpc/web.php?a=tanacsadoi-segitseg

a cikk folytatása/kiegészítése hamarosan következik...

Bibimóni, azaz Jámboné Budai Mónika megosztotta velünk, hogyan készítette el Dzsungel tortáját. A piskótától kezdve egészen a figurákig.

Így kezdte a "kirakózást":


Kérlek ugorjatok erre a linkre a teljes anyagért:

http://bibimoni.blogspot.com/2012/01/dzsungel-torta.html


A figurák elkészítését pedig itt érhetitek el:

http://bibimoni.blogspot.com/2012/01/dzsungel-allatai.html

Köszönjük Bibimoni!


Véletlenül bukkantam erre a kisfilmre. Megéri megnézni azoknak, akik most készülnek kutya formatortát készíteni, ráadásul csupán 4 perc az egész film.

Horváthné Hegedűs Brigitta e-mailt írt nekem, s kérte osszam meg veletek Ogre tortájának készítését.
Nagyon örülök, amikor ilyen kérést kapok, hiszen tudom, hogy minden tortakészítő a fázisfotós anyagokat kedveli leginkább.


Így kezdődött,



Ez pedig a végeredmény:



A pontos leíráshoz, és a részletesebb fázisfotókhoz kattintsatok erre a linkre:

http://www.anyatigristortai.blogspot.com/2012/01/ogre.html


Sok sikert Shrek-rajongók!
Kedves Versenyzők, és Blog olvasók!

A végére hagytam a meglepetést, a különdíjakat.

Erről nem szóltam eddig, kivártam, míg lecsillapodnak a kedélyek, a győztesek, és "nem győztesek" együtt örülnek a szép tortáknak.
A nevezett alkotások között volt néhány, amelyekről igazából semmi negatívat nem lehetne mondani, tökéletesen kivitelezett remekművek. Talán mondhatnám, hogy számomra ezek a non plus ultra torták, vagyis az én ízlésvilágomnak tökéletesen megfelelnek, azaz nem tudom hogyan fejezzem ki magam, mind színben, mind megalkotásban a szavam áll el tőlük!
Ezek a torták szintén maximum pontszámosak lettek, de egy egyéni elbírású, NON PLUS ULTRA díj győztesei. A torták készítői NON PLUS ULTRA éremben részesülnek és természetesen elismerő oklevélben is.

Ezek a torták lettek azok, kérem nézzétek el, hogy a nevek ismét utólag, de hamarosan kerülnek fel az alkotások alá.


Vedres Andi



Dudek Ildikó



Andóné Zalai Klára




Lakatos Andrea



Víghné Szabó Magdolna



Varga Szilvia

Jámborné Budai Mónika

Bízom benne, hogy mindenki egyetért, hogy minden részlet a helyén van ezeken a tortákon:)

Gratulálok! A héten (lehet, hogy csak hétvégén mindenkit értesítek e-mailben.)
Gondoltam, hogy a kedvenc torta kategóriában lesz a legnehezebb dolgom, ezért is hagytam a végére.
Iszonyatosan nehéz volt dönteni, hiszen rengeteg első ránézésre tökéletes torta érkezett idén. Apró félpontok döntöttek a végén. Ráadásul ebben a kategóriában is volt sok olyan torta, ami nekem nagyon-nagyon-nagyon tetszett, és technikailag is csodás lett, mégis egy icipicivel alul maradt.

Komolyan nehéz volt a döntés, nagyon nehéz. Az az igazság, hogy kb 20 tortának adtam volna aranyérmet, annyira csodásak.

Nincs mit tenni, íme a pontozásos eredmény vége:

Ez a torta lett az aranyérmes, azaz érmet és oklevelet kap a készítője:


Zatykóné Kontár Magdolna


Ezek a csodák pedig Oklevélben részesülnek:


Doromby Andrea



Dalicsek Zoltánné    


 

Orbán Rozália


Gratulálok a győzteseknek, a héten írni fogok nekik e-mailt.
Megszületett a Gyerektorta kategória eredménye is.

A torták hasonló kritériumok szerint lettek pontozva, mint a másik két kategória tortái. Minden egyes torta külön-külön került elbírálásra.
Nagyon nehéz volt a döntés, és az is biztos, hogy volt olyan torta, ami nagyon kreatív lett, de az elkészítés minősége, vagy éppen a színek, vagy a nehézség vitte le a pontszámát, volt olyan, amelyik alkotás szinte minden kategóriában magas pontszámot kapott, de hiányzott még róla valami, egy kis kreatív megoldás, vagy még egy kiegészítő.
Szóval nehéz volt a döntés, mert nagyon szép, és egyedi tortákat küldtetek, de az biztos, hogy amelyek maximum pontszámot kaptak, illetve 1 ponttal lemaradtak, azok szinte mindenhol kitűnő minősítésben részesültek.

Elsőként mindenkinek gratulálnék, sőt van olyan torta, nem is egy, ami nekem nagyon-nagyon tetszett, de itt-ott vesztett pontot, ezért nem kerül most megemlítésre, azaz nem kap elismerést, viszont mégis nagyon tetszett.

Így senki ne keseredjen el! Csodás tortákat küldtetek.
Holversenyben 2 győztesünk van, akik éremben és oklevélben részesülnek majd:


Lakatos Andrea

 


Bíró Adél

Sőt, 6 db OKLEVELES torta is lett, amelyek csak 1 ponttal maradtak le:

Bíró Veronika


 

Visi Katalin



Kosztiné Machnitz Andrea


Horváth Erika Szandra


Tóth Klára


Vedres Andrea

A tortakészítők nevét is feltüntetem rögtön, csak meg kell keresnem egyenként a neveket, nem tudom még melyik torta kihez tartozik, csak a gyerekeknek adok vacsit. Egy kis türelem.:) Köszönöm.:)
Kedves Blog-olvasók, versenyzők!

Nagyon érdekes ez a pontozásos zsűrízés, mert a végén én is kíváncsian várom, mi lesz a végeredmény, és ki gyűjti a legtöbb pontot.
A Cukorvirággal díszített torta kategóriában már meg is vannak az eremények.

A következő kritériumok szerint alakult ki a végeredmény:
1. Ötlet, kreativitás
2. kivitelezés pontossága
3. kivitelezés nehézség, több alkotóelem, technika
4. összharmónia, színek
5. saját vélemény

Így előfordult, hogy valaki az egyik kategóriában nagyon jól teljesített, de máshol pontot vesztett.

A végeredményben lett egy győztes, aki érmet és oklevelet kap elismerésül, viszont csak picivel lemaradva "loholtak" mögötte még néhányan, így arra a döntésre jutottam, hogy ők Oklevelet kapnak a munkájukért.
A győztes ezúttal a következő torta lett:


Vighné Szabó Magdolna

Az oklevelesek pedig:


Andóné Zalai Klára



Adorján Aranka




Molnárné Strausz Angelika

Gratulálok nekik, és a többi indulónak is! E-mailben felveszem a héten mindenkivel a kapcsolatot.


Sikerült végignéznem az összes kapható müzlisdobozt, és megtaláltam, amit kerestem.
Nálunk itt kint Németországban egyelőre nem találtam nagy dobozos RICE KRISPIES-t, csak pici dobozosat, viszont többfajta müzlivel összecsomagolva, így elég drága lenne mindig megvenni az összecsomagolt müzliket, főleg mivel abban csak egy egész kicsi adag az igaz Rice Krispies.

Azonban nagy kiszerelésben Choco Krispies viszont kapható, így azt hiszem az én gabonamassza-figuráim, kiegészítőim csokisak lesznek:) Szerintem egyébként semmit nem számít.
Lefotóztam őket egymás mellé öntve is, hogy lássátok mit kell keresni a boltban, és mi van a dobozban.

Sok sikert, és küldjetek fotókat a figuráitokról!

Kedves Drága Blog-olvasók!

Nagyon-nagyon köszönöm a rengeteg csodálatos tortát, amit megosztottatok velünk, és neveztetek a versenyre. Azt hiszem, hogy senkinek sem lehet oka panaszra, hiszen a torták egytől egyig ötletesek, és kreatívak voltak idén is.

A közönség (azaz a barátok, ismerősök, tortakedvelők és éppen arrajárók) meghozták a döntésüket, azaz kiválasztották a hozzájuk legközelebb álló tortát.

A versenykiírás óta eltelt időben azon gondolkodtam, hogy talán nem fair, hogy 3 kategóriában indulhattok, de a közönség csak egyetlen tortát választhat ki. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy mindhárom kategóriából kikerül egy győztes.

Ők pedig a következők lettek ezúttal, a közönségszavazáson:


1. KEDVENC TORTA-KATEGÓRIA:


Sendula Enikő



2. GYEREKTORTA-KATEGÓRIA:


Horváthné Hegedűs Brigitta


3. CUKORVIRÁGGAL DÍSZÍTETT TORTA-KATEGÓRIA:



Pappné Schleier Anita

Gratulálok a tortakészítőknek!

Mindhárman oklevélben és éremben részesülnek, sőt egy-egy tortadíszítéshez hasznos csomagocskát is kapnak.

Mivel online versenyről van szó, így ünnepélyes díjátadó idén sajnos még nem lesz (nem volt megoldható), így postán küldöm el a megérdemelt jutalmakat. E-mailben felveszem jövő hét elején az érintettekkel a kapcsolatot.

További sok sikert kívánok!

Köszönöm mindenki résztvételét a versenyen!

A pontozás alapján kialakult, zsűrízett végeredményt vasárnap este teszem közzé.

Kellemes éjszakát kívánok!
xoxo

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése