Horváth Lászlóné Julcsi igazi nőcis tortája
 

A torta szintén csokoládétorta, mint a korábban bemutatott Kisherceges.

Itt találtok változatos csokitorta recepteket:

http://torta.lap.hu/#b11239549

Horváth Lászlóné Julcsi elsőként Kisherceg tortát küldött nekünk.



Egy igazi csokitorta, ugyanis Julcsi elmondása szerint a családjukban ez a legnagyobb favorit.

Találtam néhány receptet csokoládé-torta kedvelőknek, de az biztos, hogy csokitorta számtalan mennyiségben szerepel minden szakácskönyvben és az interneten is.

Csokoládés tortakrém:

http://tortadiszites.blogspot.de/2010/03/tortakrem-i.html


Csokitorta:

http://tortadiszites.blogspot.de/2010/07/2-kategoria-torta-13.html


Tejszínes csokoládétorta a MAMANET-ről:



http://www.mamanet.hu/konyha/suti-csoki/edessuti/1454-tejszines-csokoladetorta.html


Szintén Nagyné Tóth Ildikó küldte el nekünk ezt a kedves kis tortafotót.

A torta keresztelőre készült, vörösáfonyás krémmel töltötték.

Találtam néhány érdekes receptet vörösáfonyás tortára és süteményekre, próbáljátok ki ti is őket!

1. Mákos-vörösáfonyás torta a NoSalty oldalon:



http://www.nosalty.hu/recept/makos-vorosafonyas-torta



2. Csokoládés-vörösáfonyás gyümölcskosárkák, Braum.com



http://www.braun.com/hu/household/adviser/coffee/coffee-party-recipes/chocolate-cranberry-tart.html


3. Aszalt vörösáfonyás, tejcsokis muffin, Rama Sütigyár



http://www.sutigyar.hu/recept/aszalt_vorosafonyas_tejcsokis_muffin



A galériába elsőként érkezett ez a Foci-torta, feketeerdő ízesítéssel. Nagyné Tóth Ildikó küldte a fotót, sőt azt is elárulta, hogy a tortát nevezte a Nosalty oldalon is, azaz itt:

http://www.nosalty.hu/recept/feketeerdo-torta-foci-formaban

A torta elkészítése és a hozzávalók:

A Piskótához:
  • 6 tojás szétválasztva
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 2 ek kakaó
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 sütőpor

A krémhez:


A tejszínhabhoz:

  • 3 dl növényi tejszín
  • 1 zacskó zselatinfix
  • 5 ek porcukor
  • tésztaszűrő -ebben kell kisütni a félgömböket

A félgömbök lekenéséhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek víz

A fondanthoz:


Színezéshez:

  • fekete és zöld ételfesték
  • vajkrém
  • Egy 6 tojásos piskótát sütünk: a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a porcukorral kikavarjuk robotgéppel. Hozzáöntjük részletekben a tejet és az olajat. Ezután a liszttel összekevert sütőport adagoljuk hozzá. Végül a tojások felvert habját keverjük vele össze óvatosan.
  • Ezután a 18 cm átmérőjű 2 db tésztaszűrőt kibéleljük sütőpapírral, bevagdossuk, hogy jól illeszkedjen. Ezekbe öntjük a piskótamasszát. 150 fokon sütjük ki előmelegített sütőben (kb 1 óra). Ha kihűlt, felszeleteljük a félgömböket.
  • A krém elkészítése: A meggylevet, a pudingot, a fahéjat és a cukrot felfőzzük állandó keverés mellett. Ha megsűrűsödött, mielőtt levennénk a tűzről, beletesszük a meggyet. 1-2 kavarás után levesszük a tűzről, majd amikor hűlni kezd, belekeverjük a margarint.
  • A tejszínhab elkészítése: a 3 dl növényi tejszínt felverjük, közben hozzáadagoljuk a zselatinfixet. Ezután hozzáadjuk az 5 ek porcukrot.
  • A félgömbök megtöltése következik, egyik szeletre a pudingos krémet, a másik szeletre a tejszínhabot kenjük. A tésztaszűrőbe visszatesszük, és a hűtőben tovább dermesztjük 1-2 órát.
  • A félgömböket lekenjük porcukorral összekevert (fele-fele arányban) margarinnal. (Ez azért szükséges, hogy a burkolóanyag szépen feszüljön rajta, ne legyenek kidudorodó részek. Ennek tehát kiegyenlítő szerepe van.
    A két félgömböt leburkoljuk saját készítésű fondanttal, vagy készen vett tortaburkolóval. Ha nem tudunk vásárolni, akkor saját magunk készítsük el!
  • A fondant receptje a következő: 50 dkg porcukrot átszitálunk, kimérünk 70 ml vizet, ebbe teszünk egy fél zacskó zselatint, gőz felett felolvasztjuk. Ebbe teszünk még 2 ek mézet, 2 ek olvasztott vajat, 2 ek étkezési keményítőt. Ha gőz felett felolvadt, ezt a masszát beleöntjük az átszitált porcukorba és addig gyúrjuk, míg egynemű, kicsit ragadós anyagot kapunk. Kis golyót formálunk belőle, légmentesen zárjuk le, a hűtőben másnapig pihentetjük. Tehát ezt jó előző nap elkészíteni. Ha burkolásra használjuk fel, előtte vajas kézzel gyúrjuk át.
  • A két már leburkolt félgömböt összefordítjuk, de a kettő félgömb közé teszünk egy fóliába tekert, kör alakú lapot, ez fogja merevíteni, majd hosszába a fociba egy szívószálat is szúrunk.
  • Az "egyenlítőnél" lekenjük porcukorral összekevert vajkrémmel, így már készen van a labdánk.
  • Meg kell mérnünk az átmérőjét, ez egy 18 cm es tésztaszűrőben sütött labda esetében 59 cm lesz. Ezt elosztjuk 15-tel, így megkapjuk az öt,- illetve a hatszögek oldalainak hosszát.
  • A mértanban tanultak szerint megszerkesztjük az öt, illetve a hatszögeket. A burkolómassza egy részét fekete ételfestékkel színezzük, ebből lesz az ötszög. A fehér burkolómasszából készítjük a hatszögeket.
  • Sorban elkezdjük a labdára felragasztani az ötszögeket és a hatszögelet. Felülre megy az első fekete ötszög. Ezt úgy tudjuk felragasztani, ha egy kicsi ecsettel megnedvesítjük a hátoldalát, és a tetejére illesztjük. Ha jól szerkesztettük meg a szögeket, akkor szépen körben a fekete ötszög köré ki tudjuk rakni résmentesen a fehér hatszögeket. És így tovább a labda aljáig. Ha kész a labdánk, a foci aljára füvet (zöldre színezett vajkrémet) teszünk krumplinyomó segítségével.

A tortához megfelelő sütési hőfok: 150°C
 
Próbáljátok ki Ti is!
 
Sok sikert!

 


Sokan kérdezték, hogy mikor lesz legközelebb tortadíszítő verseny. Mostanában semmiképpen sem lesz. Elsőként azért, mert még a korábbi versenyekkel kapcsolatban is vannak elmaradásaim, és még ezeket sem tudom mikor lesz módom pótolni. Így verseny nem lesz, azonban tortakiállítás igen.

Tárlatot nyitok a blogon a tortáitokból, amelyeket szívesen megosztanátok velem és a többi olvasóval.

A lényeg röviden:
Elküldheted kedvenc tortád fotóját (akár több szögből is), amit azután bemutatok a blogon a többi olvasónak. Akinek van kedve, azt is leírhatja, hogyan készítette a tortát, de ez nem követelmény. Érdekes lehet a többieknek például, hogy milyen krémmel készült a torta, vagy hogy melyik a kedvenc piskóta recepted.

Minden jelentkező maximum 2 tortát küldhet el, ha esetleg nem csak egyet szeretne bemutatni.

Erre a címre várom a fotókat:

torta2012@yahoo.com

Mostantól kezdve, egészen két héten keresztül, azaz november 28-án este 22:00-ig várom a fotókat.

A közzététel pedig folyamatosan zajlik majd, és egy külön galériában pedig minden fotó egyben is megtekinthető lesz.

Kellemes estét kívánok mindenkinek!


Természetesen pont akkor érkezik egy ultraSOS tortarendelés, amikor a doki megkér rá, hogy legyek szíves feküdjem ki a betegségemet. Persze, mivel a gyerekek miatt egyébként sem tudok feküdni, hiszen egész nap rohangálok a suliba, oviba, boltba, stb, így jöhet a torta is. Már úgyis mindegy alapon. A fejfájásom miatt tanulni sem sikerült, csak szenvedés volt az utóbbi 2-3 nap, ezért az éjszakámat elvitte a nyuszis torta, amit egy kisfiú első születésnapjára kértek.

Fázisfotókra már nem volt energiám, csak a nyuszit sikerült félkész állapotban lefotóznom.
2 szintes torta lett, a kérés a kék, fehér és bézs színek kombinációja volt, na meg a nyuszi.

A felső színten a rétegeket bekentem eperlekvárral, amire sima vajkrém került. Az alsó mascarpone-krém lett ananászdarabokkal, mert ez legutóbb nagyon ízlett nekik.



Mézes fonadant borítást kapott a torta, a nyuszit modellező-masszából készítettem csokibarna festékkel és kakaóval színezve. A masszát egyébként a mézes fondanthoz kevert 1 teáskanál CMC alkotta.

A mézes fondantot így készítem általában (keményítő nélkül):

http://tortadiszites.blogspot.de/2012/01/fondant-keszitese-es-nehany-tudnivalo.html

A modellező masszát pedig úgy, hogy amikor készül a fondant, akkor a porcukorral elkeverek fél teáskanál CMC port, a másik fél teáskanál CMC-t pedig szétszórom a munkalapon, ahol a fondantot átgyúrom készítéskor. A munkalapot mindig beszórom átszitált porcukorral, ehhez kerül a CMC is, és szépen a gyúrás közben beledolgozom ezt is a fondantba.

A modellező masszát elkészítés után javasolt légmentesen becsomagolni, és minimum 12, de inkább 24 órán keresztül pihentetni szobahőmérsékleten.


2012. november 18-án és 19-én Szegeden és Budapesten!

4 különféle tanfolyam közül választhatsz! Mind a 4 tanfolyamon különböző technikával készült tortát mutat be Kelvin Chua!

A tanfolyamon résztvevők számára minden szükséges eszközt és a hungarocell műtortát biztosítanak a szervezők! A műtortákat minden jelentkező burkoltan kapja. Az elkészült alkotásokat mindenki hazaviheti!

Kelvint a tanfolyamokon tolmács fordítja! A tanfolyamokra limitált számú szabad helyet garantálnak a szervezők!

Tanfolyamok Szegeden:
1. Black Lace: 2012. november 18. 9.00, Szeged
2. Fleur: 2012. november 18. 14.30, Szeged

Tanfolyamok Budapesten:
1. Black Beauty: 2012.november 19., 9.00 Budapest
2. Bridal Lace: 2012. november 19. 14.30, Budapest



Bővebb információk és jelentkezés ezen a címen:

http://www.tortacsata.hu/node/12

Sok sikert mindenkinek!


Készítettem korábban hasonlót royal icingból, ez most a csokoládés változat Tortaimádó blogjáról.

A fotókkal tarkított teljes leírást Tortaimádó blogján olvashatjátok el, azaz itt:

http://www.tortaimado.hu/2012/10/csokolade-tortakeretracs-keszitese.html



Egy másik bejegyzést is szeretnék ajánlani, amely bővebben foglalkozik ugyanezzel a technikával is, azonban egyéb csokoládé díszek elkészítését is bemutatja. Nagyon klassz bejegyzés! Itt található:

http://mazsolazo.blogspot.de/2012/06/csokolade-diszek.html



Hajrá csoki!!!!


Mint látjátok, még mindig mások munkáit tudom csak ajánlani nektek, ugyanis a felsőfokú nyelvvizsgára készülök minden szabadidőmben. Tavasszal túl leszek rajta, amennyiben sikerülni fog, és természetesen sikerülni fog!!! Nem lehet másképpen. Rengeteg munkát fektetek a felkészülésbe, és sok-sok éjszakát is. Sosem szabad feladni, csak a cél után megpihenni. Egyszer úgy nyertem meg egy lóversenyfutamot, hogy a cél előtt 400 méterrel még az utolsó helyen voltam a lovammal, és akkor úgy döntöttem, nem adom fel! A cél előtt 150 méterrel a közvetítő még azt jelezte, hogy repül a lovam, de túl késő már, el fogok késni, de nem így lett. 2 méterrel a cél előtt már az én lovam volt az élen, és nyertünk! Hihetetlen volt, és azt konkrétan tudom, hogy attól a pillanattól kezdve úgy élem az életem, hogy bármit elérhet az ember, amit igazán akar, de nem szabad feladni, még akkor sem, ha a cél előtt még lehetetlennek tűnik a dolog. Végig kell küzdeni, és akkor nem marad eredménytelen a próbálkozásunk, az biztos!!!

Így van ez a tortadíszítéssel is. A nulláról kezdve is lehet valakiből igazi mester! Nekem erre az egyik kiváló példa Gabi, a Homoktorta blog írója. Amatőrként kezdte nem is olyan régen, fantasztikus tehetség, és a tortái egyenesen varázslatosak!

Itt találhatjátok meg a blogját:

http://homoktorta.blogspot.de/

Ajánlom mindenki figyelmébe!!! Remek példa lehet Gabi mindenki számára. A semmiből kialakított egy fantasztikus "tortás-vállalkozást".

Most pedig a lényegről, amiről elvileg ez a bejegyzés szólna: A Karamellezés titkaiba vezet be minket Nemo a facebookos oldalán.

"Karamellezés I. rész

Szerszámok

Sokan kérdeznek sok mindenről a karamellel kapcsolatban, e-mailben fórumokon és a Facebookon egyaránt, ezért most megosztom veletek a karamellről saját tapasztalataimat.

Kezdjük a karamellezéshez szükséges szerszámokkal és felszerelésekkel.

Az első, amit kérdezni szoktak tőlem az, hogy milyen lámpát vegyenek...." szándékosan eddig tart, amit kimásoltam, mert szeretném, ha a folytatásért felmennétek Nemo facebookos oldalára, erre:

A Cukor Stúdió facebookos oldala:

http://www.facebook.com/#!/pages/Cukor-St%C3%BAdi%C3%B3/227566927282631

Illetve megkeresnétek a blogon, azaz itt:

http://karamell.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1201486

Csodálom egyébként a karamell-munkákat, és nagyon remélem egyszer majd én is képes leszek elsajátítani a technikát. Most másfelé indultam, de a hobbim a hobbim marad örökké!!

Hajrá!



Még 6 szabad hely tölthető be a Kezdő Karamell Kurzuson, melyet NEMO szervez és tart majd.

Kurzusaikon megtanulhatod alap szinten a cukor megmunkálását.  Minden alapvető technikát megtanítanak ami szükséges ahhoz hogy otthon magad is elkészíthess egy cukor munkát,vagy a tortáidat kedvedre díszíthesd a karamellel.

Megtanulhatod a karamell öntését, húzását és az örök klasszikust a fújt karamellt.

A következő tanfolyam időpontja:

2012. november 24-25.

A részvételi díj: 33.000 Ft.

Bővebb informácókat és elérhetőségeket a tanfolyamra való jelentkezéshez a CUKOR STÚDIÓ weboldalán, azaz itt találtok:

http://karamell.lapunk.hu/

Hajrá!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése