Gondoltam, hogy világvége előtt még gyorsan megosztok veletek egy ínycsiklandó tejszínes-gesztenyés tortát, amit szintén Csenki Felvári Edina küldött el számomra.
 

 



A torta belül tejszínes-gesztenyés. Így készült:
Piskóta:
-4 tojás
-25 dkg cukor
-2 dl olaj
-2 dl narancslé ( vagy más gyümölcslé)
-30 dkg finomliszt
-1 csomag sütőpor
 
A sütőt 200 fokra melegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandóan kevergetve hozzáadjuk az olajat, majd a gyümölcslevet. A lisztet, a sütőport elkeverjük, majd hozzáöntjük azt is. Sütőpapírral bélelt tortaformába (26cm-es) öntjük és 180 fokon, légkeveréssel 40-45 pecig sütjük. Rácson teljesen kihűtjük.

 

Krém-2 csomag gesztenyemassza
-5 dl Cukrászhab /Hulala habtejszín

A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük őket.
És ennyi. Pont elég édes a gesztenyemassza, nem kell tovább édesíteni.

A tortát 3 lapra vágjuk, kétszer megtöltjük, majd bevonjuk vele a tortát is. Ezután hűtőbe tesszük egy éjszakára (de legalább 4-5 órára).
Ezután kezdhetjük a dekorálást. Ennek részletes leírását képekkel ezen a címen találhatjátok meg: http://szinescukormaz.blogspot.hu/2012/11/taska-torta.html

Chanel-nesszeszer készítése lépésről-lépésre:
http://tortadiszites.blogspot.de/2012/01/chanel-nesszeszer-keszitese.html

Táska torta elkészítése lépésről-lépésre:
http://tortadiszites.blogspot.de/2010/03/kezitaska-torta-keszitese-lepesrol.html

Szép napot kívánok!
Csenki Felvári Edina küldte ezt a nem igazán karácsonyi hangulatot, mintsem tavaszi napsütést sugárzó tortát.
Talán ebben a nagy hidegben egy kis napsütést csal a szívünkbe.

Edina saját blogot is vezet, amit itt találtok meg:
http://www.szinescukormaz.blogspot.hu/

Ez a drágaság egy fehércsokirudakkal körberakott, virágos torta.



Belül epres-túrós a piskóta pedig így készült:
-4 tojás
-25 dkg cukor
-2 dl olaj
-2 dl narancslé ( vagy más gyümölcslé)
-30 dkg finomliszt
-1 csomag sütőpor
A sütőt 200 fokra melegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandóan kevergetve hozzáadjuk az olajat, majd a gyümölcslevet. A lisztet, a sütőport elkeverjük, majd hozzáöntjük azt is. Sütőpapírral bélelt tortaformába (26cm-es) öntjük és 180 fokon, légkeveréssel 40-45 pecig sütjük. Rácson teljesen kihűtjük.




Krém elkészítése:

-500g túró
-1 dl epres joghurt
-500g eper
-3 ek. eperlekvár
-porcukor ízlés szerint
-4dl Hulala habtejszín (vagy Cukrászkrém)

A túrót alaposan összetörjük és az epres joghurttal összekeverjük. Az epret apróra vágjuk, majd az eperlekvárral együtt a túróhoz adjuk.
Annyi porcukrot adjunk még hozzá, amennyire édesre szeretnénk, de tehetünk helyette még eperlekvárt is édesítés gyanánt.

Verjük fel a tejszínt és keverjük össze a túrós-epres krémmel.

A piskótát vágjuk 3 lapra és kenjük meg a krémmel. Ezután mehet is a torta a hűtőbe.

Részletes leírás az elkészítésről itt is olvasható, sőt a díszítésről is kaphattok információkat: http://szinescukormaz.blogspot.hu/2012/11/torta-viragokkal-es-fehercsokirudakkal.html
A csokoládérúd elkészítéséről pedig ebben a bejegyzésben olvashattok, sőt kisfilmeken is megnézhetitek:
Kellemes hétvégét!


Hamarosan folytatom a beérkezett torták bemutatását, addig is lépésről-lépésre megnézhetitek, hogyan készült ez a "Havasi fenyő" torta.

Azt az egyet szeretném csak leírni nektek, hogy a fenyők, és a dekorációk fehér színű tortabevonó csokoládéból készültek a blogon, hiszen ott kapható szinte minden színben ilyen tortabevonó, s ezt mikróban felmelegítve már használni is lehet. Ti készíthetitek fehér csokiból, vagy icingból is akár.



A tortát és a teljes anyagot Melissa készítette, a My Cake School c. blog írója.
A teljes anyagot itt találjátok:

http://www.mycakeschool.com/blog/winter-wonderlanda-blog-tutorial/


Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése