Rengeteg nevezést kaptunk tavaly óta a Hobbicukrász versenyünkre. Mindenkinek be fogjuk mutatni a tortáját, kérem még egyszer a türelmeteket, csak egyenként tudunk haladni. Több torta elkészítése olvasható ismét a Tortadíszítés Magazin 2015/1. számában, de vannak olyanok, amelyek később jelennek meg a lapban, de igyekszünk a blogon is bemutatni, hiszen sok blogolvasónkhoz nem jut el az újság. Így van ez a következő nevezőnk esetében is, aki szintén egy fantasztikus tortát küldött el nekünk, a régi idők felidézéseként, egy Diavetítő tortát, amit facebookos oldalunkon már egyszer közzétettünk és hatalmas sikert aratott.
Fogadjátok szeretettel Cserné Angéla bemutatkozását és tortájának elkészítését, amivel Angéla szintén versenyben van az Év Hobbicukrásza címért. (A torta egy későbbi újságunkban is megjelenik majd.)

 


Tavaly óta foglalkoztat a tortadíszítés. Mivel sok időm nincs,mert három műszakban dolgozom,
csak hobbi szinten készítek tortákat, családomnak és barátaimnak.
Két nagylányom van, akik nagyon szeretik az édességet, a Férjem pedig bár mit képes megenni ami sütiből van.
Egy nagyon kedves barátnőmnek készítettem ezt a tortát amivel nevezni szeretnék a versenyre.
Remélem mindenkinek elnyeri a tettszését!

 
Diavetítő torta készítése
Fotók és szöveg: Cserné Angéla

3*3 tojásból egy kb 20*30-as tepsiben piskótákat sütünk. Betöltjük és kidermesztjük. 
Oldalait egyenesre vágjuk, a hátsó részét levágjuk, és ami leesik azt az elejére pótóljuk, szépen lekerekítjük. 
Vajkrémmel bekenjük, hűtőben újra kidermesztjük.


Világos szürke masszából egy széles csíkot vágunk, bevonjuk a torta tetejét.


Az oldaláról sütőpapírral mintát veszünk, kiszabjuk és a torta oldalait is bevonjuk. Az összeeresztésekhez "zsinórt" sodrunk, így szépen eltakarjuk vele a kisebb hibákat is.



Lábacskákat is készítünk. Fekete masszából csíkokat ragasztunk a szélekhez, így azt a hatást kelti, mintha meg lenne emelve.


Az elejéhez és a hátuljához is ragasztunk fekete csikokat.


Elkészítjük az adagolónyílást és a szellőzőket. Ezekhez is kis fekete csíkokat ragasztunk, mintha árnyék lenne, az oldalára is feltesszük a szellőzőket. Egy hosszú fekete "zsinórt" sodrunk kábelnek, fehér masszából elkészítjük a dugvillát is.





Felpakoljuk rá a tekerőt és a vetítő részt is amit már előre elkészítünk nagyon halvány sárgás cukormasszából, mintha meg lenne öregedve. 


Készítünk diafilmeket is. 
A dugvillákat befestettem arany lüszter festékkel. A vetítőrész közepébe tegyünk egy kis fekete masszakorongot. 
A külső részét a tortának lefestettem fehér lüszterrel,így egy kicsit fényes lett.

Gratulálunk! Remek torta lett!

Sok sikert kívánunk Angélának a versenyhez, olvasóinknak pedig a torta elkészítéséhez! Amennyiben alapanyagokra, illetve ebben az írásban is feltüntetett eszközökre, festékekre lenne szükségetek, forduljatok a Hobbicukrász verseny fő támogatójához, a TORTISSIMO tortadekorációs webshophoz.
A képre kattintva a weboldalukra is ugorhattok.

http://tortissimo.hu/


Hamarosan Adorján Aranka nevezését olvashatjátok itt nálunk!

Szép napot mindenkinek!
 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók