A málnaszezon közepén járunk! Emlékszem, gyerekkoromban a kerítés mellett végig ragyogtak a málnabokrok. Nyáron többször tettem sétát a kertben, és mind megettem, amit csak találtam. Volt ám minden: eper, ribizli, meggy, cseresznye, barack, na és málna is. Hmmm, de jó is volt!
Mostanában pedig, ha gyümölcs közelébe kerülök, mindig megmentem valami finom süteménybe.
Ez a recept kitűnő, hiszen nagyon egyszerű, és még sütni sem kell.

Fehércsokis-málnás sajttorta
Szöveg és fotók: Magyarné Fekete Veronika
Veronica's Cake Shop



Hozzávalók:
100 g fehér csoki
50 g vaj
100 g babapiskóta vagy durvára tört keksz
1 db habfixáló vagy Dr. Oetker expressz zselatin fix
250 g mascarpone
500 g túró
1 db citrom reszelt héja és leve
100 g porcukor
2 dl habtejszín
200 g málna
1 zacskó vaníliás cukor
+ málna a díszítéshez esetleg málnadzsem


Vízgőz felett megolvasztjuk az apróra tördelt fehér csokit és a vajat. 
A babapiskótát szintén apróra tördeljük, és a langyosra hűtött fehér csokival összeforgatjuk. 
Egy 22 cm-es, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a keveréket belesimítjuk, majd hűtőbe tesszük. 
A túrót krumplinyomóval áttörjük majd a mascarponéval, reszelt citrom héjával és a levével, porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. 

A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a túrós krémbe. A krém felét ráöntjük az alapra, megszórjuk a megtisztított málnával, és a maradék krémet is rákenjük. 

Tegyük hűtőbe 4 órára. Ezután óvatosan vegyük ki a formából és szedjük le róla sütőpapírt. Pár szem málnával vegy málnadzsemmel tálaljuk.


Veronika mesés finomságait a facebookon is nyomon követheted, ezen a linken:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újra kapható E-Book formában

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése